Συμμετοχή των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας σε συνέδρια και εκδηλώσεις άλλων φορέων, συνεντεύξεις, ομιλίες κλπΉραια 2018, Σάμος


-Την Παρασκευή 4 Μαΐου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου Σάμου, στα πλαίσια των Ηραίων 2018, πραγματοποιήθηκε ομιλία περί Επικούρειας φιλοσοφίας για πρώτη φορά στην νήσο όπου ανατράφηκε ο Επίκουρος με θέμα: "Η επιβεβαίωση της Γνωσιολογίας και της Ηθικής του Επίκουρου από την σύγχρονη Νευροβιολογία" από τον επίκουρο καθηγητή Νευρογενετικής του πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστο Γιαπιτζάκη. Την επόμενη ημέρα ο ίδιος παρουσίασε το θέμα: "Λοιμός των Αθηνών - ιστορική, ιατρική και φιλοσοφική προσέγγιση", με αναφορες στον Λουκρήτιο και τον Επίκουρο.

23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας - Αθήνα, 4-10 Αυγούστου 2013.


Διαβάστε την ομιλία στα αγγλικά εδώ. - Διαβάστε την ομιλία στα ελληνικά εδώ.

Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Παρασκευή, 13 Ιουνίου, 2014

Θέμα: Η Επικούρεια Φιλοσοφία και η επιβεβαίωσή της από τη Σύγχρονη Επιστήμη. Η Επικούρεια Προσέγγιση των Αρχαίων Μύθων. Ομιλητές:
1) “Επικούρεια φυσιολογία: Η φύση του σύμπαντος και του ανθρώπου”
Χρήστος Γιαπιτζάκης Δρ. Γενετιστής, Βιολόγος-Οδοντίατρος, διάρκεια εισήγησης: 20-25 λεπτά
2) “Επικούρεια φυσική και σύγχρονη φυσική”
Γιώργος Μπακογιάννης Φυσικός,M.Sc., διάρκεια εισήγησης: 20-25 λεπτά
3) “Η Επικούρεια προσέγγιση των μυθοπλασιών”
Θεόδωρος Πάσχος Μηχανολόγος Τ.Ε., M.Sc., Διευθυντής Επαγγελματικής Σχολής, διάρκεια εισήγησης: 20-25 λεπτά

26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Φιλοσοφίας - Αθήνα, 12-17 Ιουλίου 2014.

Στο συνέδριο συμμετείχε το ιδρυτικό μέλος του "Κήπου Αθηνών" Χρήστος Γιαπιτζάκης, Επίκουρος Καθηγητής Νευρογενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με την ομιλία:“Η ανάγκη για την επικούρεια έννοια της “αναζήτησης της ευδαιμονίας” στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. Διαβάστε την ομιλία εδώ. Διαβάστε περισσότερα για την Διακήρυξη του δικαιώματος της ευδαιμονίας εδώ.

Φιλελληνική Εταιρία της Ιταλίας - «Ελληνική εβδομάδα», 8-14 Σεπτεμβρίου 2014

Η Φιλελληνική Εταιρία διοργανώνει στις 8-14 Σεπτεμβρίου την «Ελληνική εβδομάδα». Φίλοι του Κήπου έστειλαν εγκάρδιο χαιρετισμό στην προσπάθεια αυτή για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Ημερησία" εδώ ή να διαβάσετε το άρθρο σε μορφή pdf εδώ.

Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας - "Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη" - Αθήνα, 9-15 Ιουλίου 2016.

Στο συνέδριο συμμετείχε το ιδρυτικό μέλος του "Κήπου Αθηνών" Χρήστος Γιαπιτζάκης, Επίκουρος Καθηγητής Νευρογενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αφενός ως πρόεδρος της συνεδρίας "Αριστοτελική φιλοσοφία και Επιστήμη" και αφετέρου με την ομιλία: “Η επίδραση του Αριστοτέλη στην τροποποίηση της ατομικής φυσικής από τον Επίκουρο”. Διαβάστε την εισήγηση : "The influence of Aristotle in Epicurus' modification of atomic physics"